Torza

Grondstof beheer

De module Grondstoffenbeheer van het Torza ERP-pakket is een essentieel onderdeel voor las- en constructiebedrijven, machinefabrieken, slitters / decoilers, conserveerders en gieterijen om hun grondstofstromen efficiënt en effectief te beheren. Deze module biedt uitgebreide functionaliteiten voor het beheer van inkoop, waarde, volume, forecast, HS-codes, grootboeknummers, invoer, bewerken, overboeken, inkoop, verkoop en eenheden van grondstoffen.

Inkoop

De module Grondstoffenbeheer maakt het mogelijk om de inkoop van grondstoffen te beheren en te controleren. Hierbij kan bijvoorbeeld rekening gehouden worden met minimale en maximale voorraden, zodat er niet te veel of te weinig grondstoffen ingekocht worden. Daarnaast kunnen de prijzen en leveranciers bijgehouden worden, zodat de juiste keuzes gemaakt kunnen worden voor de inkoop van de grondstoffen.

Waarde en volume

De module biedt een uitgebreide functionaliteit voor het beheren van de waarde en het volume van de grondstoffen. Zo kan bijvoorbeeld bijgehouden worden hoeveel grondstoffen er op voorraad zijn en wat de waarde hiervan is. Dit maakt het mogelijk om het financiële overzicht te bewaren en de grondstoffen efficiënt in te zetten.

Forecast

Met de forecast-functionaliteit kan er een voorspelling gemaakt worden van het gebruik van grondstoffen. Zo kan er tijdig ingekocht worden en voorkomen worden dat er tekorten ontstaan. Ook kan de forecast-functionaliteit helpen bij het voorkomen van overmatige inkoop en kan er meer gestructureerd gewerkt worden.

Maak nu gebruik van Torza ERP om jouw bedrijf naar een hoger niveau te tillen.

HS-codes

Voor bedrijven die internationaal opereren, is de mogelijkheid om HS-codes te beheren van groot belang. Hiermee kan de invoer van grondstoffen op de juiste manier worden geregistreerd en kan er aan de juiste regelgeving voldaan worden.

Grootboeknummers

Met de functionaliteit voor grootboeknummers kan er een duidelijk overzicht gehouden worden van de financiële administratie van de grondstoffen. Dit maakt het mogelijk om de kosten van de grondstoffen te beheersen en te controleren.

Invoer, bewerken en overboeken

De module Grondstoffenbeheer biedt de mogelijkheid om grondstoffen in te voeren en te bewerken. Ook is het mogelijk om grondstoffen over te boeken naar andere locaties, zodat deze efficiënt ingezet kunnen worden.

Inkoop & verkoop

Met de inkoop- en verkoop-functionaliteit kan er een overzicht gehouden worden van de inkoop en verkoop van grondstoffen. Zo kan er bijvoorbeeld bijgehouden worden welke grondstoffen er aan welke klanten geleverd zijn en kan er een inzicht gegeven worden in de financiële administratie.

Beheer eenheden

De module Grondstoffenbeheer biedt de mogelijkheid om verschillende eenheden te beheren. Hierbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan gewicht, lengte, volume of aantal. Dit maakt het mogelijk om de grondstoffen op een juiste manier te meten en te controleren. Daarnaast kunnen de eenheden gebruikt worden bij het beheren van de voorraad en bij het maken van rapportages en analyses. Zo kan er bijvoorbeeld inzicht verkregen worden in de gemiddelde waarde per eenheid of de totale waarde van de voorraad. Door het beheren van de eenheden wordt de nauwkeurigheid en efficiëntie van het grondstoffenbeheer vergroot.

Screenshots en video's

Klik op de afbeeldingen en video’s om het zo te vergroten.

Meer informatie?

Wil je meer informatie, een offerte of heb je een algemene vraag? Neem dan nu contact met ons op. 

Modulaire opbouw ​​

Torza ERP is volledig schaalbaar en aanpasbaar, waardoor het geschikt is voor bedrijven van elke omvang en met verschillende operationele behoeften. Het kan worden aangepast aan de specifieke behoeften van het bedrijf, waardoor het een flexibele oplossing is die kan groeien en evolueren met het bedrijf.  

De meest onderscheidende modules van Torza ERP en WMS software voor de serieproductie

Artikelbeheer

ERP
WMS

Calculatie

ERP

Certificaten

ERP
WMS

Grondstoffenbeheer

ERP

Halffabricaten

ERP

Voorraadbeheer

ERP
WMS

Meer onderdelen van Torza ERP en WMS software voor serieproductie

Exporteren data

ERP
WMS